mmeegroup.cz

Jsme součástí vašeho růstu


Proč předat účetnictví profesionálům?


30.11.2020

Neplýtvejte svůj čas a energii na vedení účetnictví. Svěřte své účetnictví odborníkům a věnujte úsilí tomu, co je pro vás nejdůležitější – vašemu podnikání. Navíc se nemusíte strachovat, že někde uděláte chybu, kterou pak budete složitě napravovat. Shrňme si hlavní výhody předání vašeho účetnictví profesionální účetní kanceláři.

Ekonomická výhodnost a jistota

Menším a středním firmám se často vyplácí delegovat účetnictví na externí firmu z toho prostého důvodu, že pro ně není efektivní či finančně výhodné zaměstnávat účetní přímo ve firmě. Důvody jsou nasnadě – kromě mzdy je zapotřebí také zařídit technické zázemí či pravidelná školení a přibývá vám administrativa spojená se zaškolením a případnou dovolenou či nemocenskou. Je proto finančně výhodnější uzavřít smlouvu s profesionální účetní kanceláří.

Při uzavření spolupráce se specializovanou účetní kanceláří zároveň jako klient můžete získat přístup k zajímavým ekonomickým informacím, které vám do té doby možná nebyly známé.

Z levné externí účetní se může velice rychle stát noční můra, která nadělá víc škody než užitku. Proto při výběru účetní kanceláře není moudré hledět pouze na cenu, ale na skutečnou kvalitu nabízených služeb. Budete mít tak jistotu, že se vám o zpracování veškerých podkladů postará profesionál, který v daném oboru skutečně umí chodit. Nicméně chybovat je lidské, a i mistr tesař se jednou utne. Proto mají seriózní externí dodavatelé účetních služeb profesní pojistku, která Vás ochrání i v případě, že se na jejich straně stane nějaká chyba.

Znalost zákonů, široké spektrum služeb, diskrétnost

U kvalitních účetních firem můžete mít jistotu, že své účetní pravidelně proškolují v aktuálně platných zákonech a nařízeních. Zároveň mohou nabídnout roky zkušeností a profesionální účetní kanceláře nezřídka kdy disponují širokým spektrem odborností, jako je mzdové a finanční účetnictví, personalistika, daňové poradenství a někdy i auditorství. Účetní firma vás navíc zastoupí při jednáních s úřady státní správy, bankami či auditorskými firmami.

Profesionální účetní firmy si navíc velice zakládají na diskrétnosti a na ochraně osobních údajů svých klientů – není se čemu divit, stojí na tom totiž celá jejich reputace. Řada účetních kanceláří nabízí vedení účetnictví přímo v prostorách vaší firmy, popřípadě si dokumenty od vás převezmou a poté vám je znovu vrátí, přičemž se vždy dbá na správný postup předání. Některé kvalitní účetní firmy zároveň nabízí možnost archivovat vaše dokumenty v jejich archivech, čímž ušetříte místo ve firmě.

Vždy platí, že při výběru té správné účetní byste měli dbát na předchozí reference a na kvalitu nabízených služeb. V konečném důsledku předáním vašeho účetnictví seriózní externí účetní šetříte čas i peníze. Profesionální účetní firmy jsou navíc plně odpovědné za vzniklé škody, nemusíte se tedy bát, že hrazení škod půjde z vaší kapsy. Zároveň si můžete být jistí tím, že vaše účetní zná aktuální zákony, má dlouholeté zkušenosti z praxe a bude vždy diskrétní.


Další články

24.06.2024

Michaela Studnička Skálová

Dohoda o provedení práce od 1.7. 2024 v ČR jinak ...

Novinky v DPP od 1.7.2024 Limity pro odvody na pojištění: Pokud má zaměstnanec DPP pouze u jednoho zaměstnavatele a jeho měsíční příjem přesáhne 25 %…

20.12.2023

Michaela Studnička Skálová

Změny ve zdanění DPP v roce 2024

Dohoda o provedení práce musí být jako smluvní vztah mezi zaměstnancem a 

20.12.2023

Michaela Studnička Skálová

Krásné Vánoce

Přejeme všem klidné prožití vánočních svátků.  Hodně zdraví, štěstí, lásky a úspěchu v příštím roce. Těšíme se na…